Smelt kakaomasse og kakaosmør. Visp inn resten av ingrediensene med unntak av fiken og nøtter. Spre fiken og nøtter i bunnen av formen og hell sjokoladen over. La formen stå i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet helt, minst 30 minutter. Oppbevares kaldt til servering.
]]>Ingredienser
50 g kakaomasse
25 g kakaosmør
2 ss kokosmelkpulver
30 g kokosblomstsirup
3 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
1/4 ts havsalt
Fremgangsmåte:
Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad og visp inn resten av ingrediensene. Hell blandingen i en sjokoladeform og sett i kjøleskapet til den har stivnet helt. Oppbevares kaldt til servering.
Ingredienser:
60 g kakaosmør
30 g kokosmelkpulver
15 g Sukrinmelis
3 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
1 ss grovhakkede gojibær
Fremgangsmåte:
Smelt kakaosmør i vannbad. Visp inn kokosmelkpulver, Sukrinmelis og vanilje. Ha i hakkede gojibær, hell sjokoladen i konfektformer og sett i kjøleskap til den har stivnet. Oppbevares kaldt til servering. Sjokoladen er også god uten gojibær eller med nøtter.
Ingredienser:
SJOKOLADE
100 g kakaomasse
50 g kakaosmør
20 g agavesirup
20 g Sukrinmelis
6 dråper vaniljeolje eller 1 ts vaniljepulver
PEPPERMYNTEKREM
4 ss Sukrinmelis
4 ss FOS
2 ts kokosolje
8–10 dråper peppermynteolje
2 dråper vaniljeolje eller 1/4 ts vaniljepulver
1–2 ss vann
Fremgangsmåte:
Kle en form ca. 15 x 15 cm med bakepapir. (En plastboks er perfekt)
Lag sjokoladen først ved å smelte kakaosmør og kakaomasse.
Visp deretter inn de øvrige ingrediensene. Hell halvparten av sjokoladen i formen og sett den i fryseren til den har stivnet helt, omtrent 15 minutter.
Lag peppermyntekremen ved å blande alle ingrediensene i en bolle. Prøv deg frem med hvor mye vann du trenger. Kremen skal være tykk, men smørbar. Hvis den blir for tynn renner den ut når du deler opp sjokoladen.
Spre kremen jevnt over sjokoladen. Hell over resten av sjokoladen og sett formen tilbake i fryseren og la den stå til den er stiv, minst 30 minutter. La sjokoladen stå på benken noen minutter før du deler den opp i biter med en skarp og varm kniv. Oppbevares i kjøleskap til servering.
Ingredienser:
100 g kakaosmør
25 g kokosmelkpulver
15 g Sukrinmelis
12 dråper vaniljeolje evt. 1/2 ts vaniljepulver
1 ts malt kardemomme
1/4 ts havsalt
Hakkede pistasjnøtter
Tørkede spiselige roser
Fremgangsmåte:
Smelt kakaosmør skånsomt og visp inn resten av ingrediensene, unntatt salt pistasjnøtter og tørkede roser. Hell i ønsket form og dryss over havsalt, hakkede pistasjnøtter og tørkede roseblader. Sett i kjøleskap til sjokoladen har stivnet helt og server!
]]>Ingredienser:
50 g kakaomasse
25 g kakaosmør
10 g kokosblomstsirup
10 g yaconsirup
3 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
Frisk rosmarin
1/2 ts Flaksalt
Fremgangsmåte:
Smelt kakaomasse og kakaosmør skånsomt og visp inn resten av ingrediensene unntatt salt og rosmarin. Hell i en sjokoladeform og dryss over flaksalt og friske blader med rosmarin. Sett kaldt til sjokoladen har stivnet helt. Oppbevares kaldt til servering.
]]>Ingredienser:
100 g kakaomasse
50 g kakaosmør
10 g kokosblomstsirup eller agavesirup
10 g yaconsirup
3 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
Fremgangsmåte:
Smelt kakaomassen og kakaosmøret skånsomt i vannbad og bland i søtning og vanilje. Visp alt godt sammen, hell blandingen i konfektformer eller i et tynt lag i bunnen av en plastboks og sett den i kjøleskapet til den har stivnet (eller i fryseren for å korte ventetiden). I kjøleskap vil sjokoladen stivne på ca. 30 min. I fryser, ca. 15-20 min.
Ingredienser:
50 g kakaomasse
25 g kakaosmør
10 g agavesirup
10 g kokosblomstsirup
3 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
4 dråper peppermynteolje
1 ts ferskpresset limesaft
Finraspet skall av en lime
Fremgangsmåte:
Smelt kakaomasse og kakaosmør over vannbad. Bland så inn vanilje, søtning, peppermynteolje og limesaft. Visp inn raspet limeskall fra en halv lime før du heller sjokoladen i ønsket form. Rasp resten av limeskallet over sjokoladen før du setter den i kjøleskap. Oppbevares kaldt til servering.
Fremgangsmåte:
Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad og visp deretter inn søtning. Ha i de øvrige ingrediensene og visp godt sammen. Hell sjokoladen i konfektformer eller i bunnen av en plastboks, dryss over litt finraspet appelsinskall om ønskelig, og sett formen i kjøleskap til den har stivnet. Oppbevares kaldt til servering.
Ingredienser, sjokolade:
100 g kakaomasse
50 g kakaosmør
40 g yaconsirup, agavesirup el. annen søtning
1 ts vaniljepulver eller 6 dråper vaniljeolje
Fremgangsmåte:
Smelt kakaomassen og kakaosmøret skånsomt i vannbad og bland i søtningsmidler og vanilje. Visp alt godt sammen. Lag 50 g ristede søt-salte cashewnøtter og avkjøl disse. Legg de i bunnen av en stor plastboks og hell sjokoladen over. Sett kaldt til sjokoladen har stivnet helt og nyt! Søtt, salt og deilig!
Ingredienser:
100 g kakaomasse
50 g kakaosmør
20 g sukrinmelis
20 g kokosblomstsirup
20 g finmalte mandler/mandelmel (kan sløyfes)
2 ts ingefærkrydder/8-10 dråper ingefærolje
Litt frisk ingefær til pynt
Fremgangsmåte:
Smelt kakaomassen og kakaosmøret skånsomt i vannbad. Bland alle ingrediensene sammen med den smeltede kakaoen. Visp alt godt sammen, og hell blandingen i konfektformer eller i et tynt lag i bunnen av en plastboks, pynt evt med litt frisk ingefær og sett den i kjøleskapet til den den har stivnet (eller i fryseren for å korte ventetiden).
Fremgangsmåte:
Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad og bland inn de andre ingrediensene. Visp det hele godt sammen. Hell blandingen i et tynt lag i en form og sett den i kjøleskapet til den har stivnet. Oppbevares kaldt til servering.
Tips: Du kan også bruke en håndfull friske peppermynteblader i stedet for dråper. Knus da peppermyntebladene i en morter sammen med Sukrinmelis og FOS til en jevn grønn paste. Ha pasten i sjokoladen og visp kraftig.
Sukrinmelis og FOS kan erstattes med:
20 g yaconsirup
25 g kokosblomstsirup
Ingredienser:
50 g kakaomasse
25 g kakaosmør
10 g finmalt kokosblomstsukker
10 g yaconsirup
1/2 ts vaniljepulver eller 3 dråper vaniljeolje
Litt filtermalt kaffepulver
Litt flaksalt/maldonsalt
Fremgangsmåte:
Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad og visp inn resten av ingrediensene, unntatt salt og kaffe. Hell blandingen i en konfektform og strø litt salt og kaffe over hver sjokoladebit. Hvor mye salt eller kaffe du bruker avhenger av hvor mye du liker i sjokoladen. Prøv deg frem. Sett formen i kjøleskapet til den har stivnet helt. Oppbevares kaldt frem til servering.
Ingredienser:
50 g kakaomasse
25 g kakaosmør
15 g FOS
15 g yaconsirup
20 g grovhakkede pistasjnøtter
1/2 ts vaniljepulver eller 3 dråper vaniljeolje
Fremgangsmåte:
Smelt kakaomasse og kakaosmør skånsomt i vannbad og bland i søtningsmidler og vanilje. Visp godt sammen og hell blandingen i et tynt lag i bunnen av en plastboks. Dryss de grovhakkede pistasjnøttene over sjokoladen og sett den i kjøleskapet til den har stivnet, eller i fryseren for å korte ventetiden.
Ingredienser:
50 g kakaomasse
25 g kakaosmør
20 g yaconsirup
Litt kanel
1/2 ts vaniljepulver eller 3 dråper vaniljeolje
Blåbær
Hasselnøtter
Rosiner
Fremgangsmåte:
Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad og visp deretter inn yaconsirup, kanel og vanilje. Fordel ut ønsket mengde blåbær, hasselnøtter og rosiner i bunnen av en middels stor plastboks eller form og hell den smeltede sjokoladen over. Sett i kjøleskapet til den har stivnet og del så i passende biter. Oppbevares kaldt til servering.
Ingredienser:
MØRK SJOKOLADE
50 g kakaomasse
25 g kakaosmør
20 g agavesirup
20 g Artisana cashewnøttsmør
1/2 ts vaniljepulver eller 3 dråper vaniljeolje
HVIT SJOKOLADE
30 g kakaosmør
30 g Artisana cashewnøttsmør
10 g agavesirup
En liten klype vaniljepulver, evt et par dråper vaniljeolje
Fremgangsmåte:
Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad og visp inn resten av ingrediensene for å lage mørk sjokolade. Smelt så kakaosmøret for å lage hvit sjokolade og visp inn resten av de ingrediensene. Hell den mørke blandingen i en form og hell så den hvite sjokoladen over i et stripemønster. Sett i kjøleskap. Oppbevares kaldt til servering.
Ingredienser:
100 g kakaomasse
50 g kakaosmør
20 g agavesirup
25 g Sukrinmelis
1 ts vaniljepulver eller 6 dråper vaniljeolje
En god klype salt
1 dl usaltede peanøtter
Fremgangsmåte:
Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad og visp inn resten av ingrediensene untatt peanøttene. Fordel peanøttene i bunnen av en sjokoladeform og hell på sjokoladeblandingen. Sett i kjøleskap. Oppbevares kaldt til servering.
Ingredienser:
50 g kakaomasse
25 g kakaosmør
10 g Sukrinmelis
15 g agavesirup
3 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
1 ss Artisana kokosnøttsmør
Kokosflak
Fremgangsmåte:
Smelt kakaomasse, kakaosmør og kokosnøttsmør og visp inn resten av ingrediensene untatt kokosflakene. Fyll en sjokoladeplateform (eller en form) med sjokolade. Strø godt med kokosflak over og sett kaldt til sjokoladen har stivnet. Oppbevares kaldt til servering.