Ingredienser:
LUCUMADEL
150 g økologisk kokosmelk
30 g cashewnøttsmør
2 ss kokosblomstsirup
1 ss lucumapulver
6 dråper vaniljeolje eller 1 ts vaniljepulver
SJOKOLADEL
150 g økologisk kokosmelk
30 g cashewnøttsmør
2 ss kokosblomstsirup
2 ss kakaopulver
1 ss lucumapulver
6 dråper vaniljeolje eller 1 ts vaniljepulver
Fremgangsmåte:
Kjør alle ingrediensene til lucumadelen godt sammen i en kjøkkenmaskin og hell deretter over i en mugge. Lag sjokoladedelen på samme måte. Hell begge blandinger i ispinneformer litt etter litt for å skape en marmoreffekt. Legg en trepinne i hver form og la isen stå i fryseren i minst 5 timer.
Pynt gjerne isen med smeltet sjokolade og hakkede nøtter eller frysetørkede bær.
]]>Fremgangsmåte:
Kjør cashewnøttene i en blender eller kjøkkenmaskin til fint mel. Ha i resten av ingrediensene. Kjør blandingen godt sammen og hell over i en bolle. Har du iskremmaskin kan du bruke denne, hvis ikke må du røre manuelt. Sett da bollen i fryseren i 3-4 timer og rør godt minst en gang hver halvtime. Når den har stivnet kan du ta den ut og la den stå på benken noen minutter før du serverer den.
Ingredienser (2-3 pers.):
3 modne økologiske bananer
4 ss kakaopulver
2 ss yaconsirup (evt agavesirup)
3 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
Fremgangsmåte:
Del bananene opp i små biter og legg de i fryseren i 1-2 timer. Ha de frosne bananene, kakaopulver, vanilje og yaconsirup i en kjøkkenmaskin og kjør til en jevn blanding. Du må antagelig skrape blandingen ned fra kantene noen ganger til alt blander seg godt. Server med en gang, evt ha isen i en boks eller pinneis-former og oppbevar den i fryseren til servering.
Ingredienser (til 4-6 personer):
3 dl dadler, bløtlagt i min. 2 timer
2 dl av bløtleggingsvannet
4 store ss Artisana cashewnøttsmør
1 ts vaniljepulver eller 6 dråper vaniljeolje
4 ss kakaopulver
1 dl Artisana kokosnøttolje, smeltet i vannbad
Litt havsalt
Fremgangsmåte:
Legg dadler i vann i minimum 2 timer. Hell ut alt vannet unntatt 2 dl. Kjør dadlene litt i en kjøkkenmaskin før du tilsetter bløtleggingsvannet og fortsetter til dadlene er blandet godt med væsken. Tilsett så resten av ingrediensene og kjør alt sammen til en jevn røre. Ha røren over i en stor bolle og visp kraftig i 5 minutter med en elektrisk visp for å få den luftig og fin. Hell så moussen i serveringsformer og sett i kjøleskapet i minimum 30 min. Kan gjerne lages dagen i forveien. Server som den er eller med friske bær, agavesirup eller rå vaniljesaus.
]]>
Ingredienser:
(4 porsjoner)
150 g mandler
100 g dadler
4 dl cashewnøtter
1 1/2 dl vann
3 ss sitronsaft
1/2 ts vaniljepulver eller 3 dråper vaniljeolje
5 ss agavesirup
50 g kakaosmør
Fremgangsmåte:
Kjør mandler fint i en kjøkkenmaskin. Ha i dadler og kjør til det har blandet seg godt. Fordel blandingen i 4 lave glass eller dessertskåler med høye kanter. Trykk deigen ut i bunnen som en kakebunn. Kjør cashewnøtter i en blender til det er malt fint og ha i vann, sitronsaft, vanilje og agavesirup. Mix det godt til det er en jevn røre fri for klumper. Smelt kakaosmør i vannbad og hell det smeltede kakaosmøret i cashewnøttblandingen og mix godt. Fordel blandingen i de 4 glassene og server med en gang. Bruk gjerne friske bær på toppen eller rørte bringebær med agavesirup.
Ingredienser:
CHIAPUDDING MED SJOKOLADE
2 ss chiafrø
1 ss kakaopulver
3 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
Én klype havsalt
2 ss kokosblomstsirup
2 dl Coop Änglamark kokosmelk
SNICKERSKREM
10 dadler
Ca.1,5 dl kokosmelk (resten av boksen med kokosmelk)
1 ss kokosblomstsirup
2 ss Artisana cashewnøttsmør
1/2 dl usaltede peanøtter
3 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
1 klype havsalt
Fremgangsmåte:
CHIAPUDDING: Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle.
Pass på at eventuelle klumper i kakaopulveret er løst opp. Bland så inn
kokosblomstsirup og kokosmelk og visp godt sammen. Fordel
blandingen så i glass og sett i kjøleskap over natten.
SNICKERSKREM: Ha alle ingrediensene unntatt peanøttene i en kjøkkenmaskin og kjør til du får en tykk og kremet karamell. Tilsett så peanøttene og kjør litt til slik at de blir godt blandet inn i karamellen.
Topp chiapuddingene med snickerskremen – gjerne sammen med søte kakaonibs, ekstra peanøtter og biter av hjemmelaget snickerskake eller annen ønsket sjokolade.
Tips: Ønsker du å spise chiapuddingen samme dag kan du lage
blandingen og sette den en time i kjøleskap. Den vil da være litt
tynnere i konsistensen enn om den står over natten.
Ingredienser:
1,5 dl dadler, bløtlagt i ca 2 timer
1 dl av bløtleggingsvannet
2 ss kakaopulver
2 ss Artisana cashewnøttsmør, evt. annet Artisana nøttesmør
3 ss Artisana kokosnøttolje, smeltet
1/2 ts vaniljepulver eller 3 dråper vaniljeolje
Litt salt
8 dråper appelsinolje
Fremgangsmåte:
Legg dadlene i vann i ca 2 timer. Hell av vannet, men ta vare på 1 dl. Kjør dadlene litt i en kjøkkenmaskin før du har i vannet. Bland dadler og vann godt før du har i de øvrige ingrediensene. Kjør blandingen noen minutter til den har en glatt og fin konsistens. Hell mousseen over i serveringsskåler, evt i skallet av en halv appelsin, og sett i kjøleskap i minimum 30 min. Oppbevares kaldt til servering.