Varm sjokolade med pepperkakekrydder



Ingredienser:
(til to kopper)
40 g kakaomasse
20 g kakaosmør
ca. 5 dl plantemelk
3-4 ss agavesirup eller kokosblomstsirup
3 dråper vaniljeolje
½ ts allehånde
½ ts ingefærpulver eller 3 dråper ingefærolje
½ ts kanel eller 3 dråper kanelolje
Serveres gjerne med kokoskrem og revet mørk sjokolade

Fremgangsmåte:
Smelt kakaomasse og kakaosmør skånsomt i en kjele.
Når sjokoladen er flytende, heller du i melken og resten av ingrediensene. Visp det hele godt sammen over middels varme. Varm opp til kokepunktet, men ikke over. Ta kjelen av platen og hell kakaoen i to store krus. Serveres rykende varm, toppet med litt kokoskrem og revet sjokolade.

Tips:
Denne drikken smaker nydelig med kokosmelk. Bør absolutt prøves. Og for voksne kan 2 ss god konjakk gjøre susen!