Ingredienser:
2 dl rå pistasjnøtter (uten salt)
1,5 dl Sukrinmelis
1 liten ss myk kokosnøttolje
1 ss kokosblomstsirup
4 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
2-3 ss vann
Evt. litt havsalt
Fremgangsmåte:
Kjør pistasjnøttene noen minutter i en kjøkkenmaskin til de er helt finmalt. Tilsett deretter resten av ingrediensene og kjør videre til du får en godt blandet og klebrig deig. Juster mengden vann til du har en deig som lett lar seg trille ut til små kuler. Legg på et fat og sett i kjøleskap til kulene har satt seg skikkelig. Oppbevar i kjøleskap til servering.
Dypp gjerne kulene i smeltet, mørk sjokolade slik som på bildet.
2-3 ss rosiner
Fremgangsmåte:
Kjør først mandlene i en kjøkkenmaskin til de er finhakket. Tilsett deretter resten av ingrediensene unnatt rosiner, og kjør ingrediensene sammen i et par minutter til de er godt blandet og du får en lett klebrig deig. Rør så inn rosiner i deigen med en skje før du former deigen i mindre kuler og legger på et bakepapirkledd fat.
Bruk en gaffel og trykk kulene litt ned så de blir til små kjeks. Settes i fryseren til de har stivnet. Dypp gjerne i mørk sjokolade.
Oppbevar i kjøleskap til servering.
Ingredienser:
1 dl usaltede peanøtter
1 ss kakaopulver
1 ss lucumapulver
1/2 ts salt
2,5 dl dadler
1 ss agave- eller yaconsirup
Fremgangsmåte:
Finmal peanøttene i en kjøkkenmaskin og ha i resten av ingrediensene untatt dadlene og sirupen. Bland godt og ha så i dadler og agave- eller yaconsirup. Kjør til det blir en fin deig det er lett å rulle kuler av. Trøflene kan serveres som de er, evt rulles i hakkede peanøtter eller lucumapulver. Oppbevares kaldt til servering.
Til ca 8 kuler
Ingredienser:
80 g tørkede tranebær
80 g cashewnøtter
20 g Artisana cashewnøttsmør
10 g kokosblomstsirup
3 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
1/4 ts havsalt
20 g pistasjnøtter
10 g pistasjnøtter til pynt
Fremgangsmåte:
Finmal 10 g pistasjnøtter i en kjøkkenmaskin og sett til side til pynt. Kjør alle de andre ingrediensene i en kjøkkenmaskin, bortsett fra 40 g av tranebærene og 20 g av pistasjnøttene, og kjør inntil du får en klebrig deig. Tilsett deretter resten av tranebærene og pistasjnøttene og kjør noen sekunder til slik at du får en deig med litt større biter av tranebær og pistasjnøtter. Lag deretter ca 8 kuler og rull dem i pistasjnøtt-melet til de er helt dekket. Oppbevares i kjøleskap til servering.
Ingredienser:
120 g mandler
Ca 7 medium store dadler
80 g Artisana mandelsmør
1,5 ss kakaonibs
1/4 ts havsalt
1 ss kokosblomstsirup
1 ss Artisana kokosnøttolje
Smeltet sjokolade og kakaonibs til pynt
Fremgangsmåte:
Finmal mandler i en kjøkkenmaskin. Tilsett deretter resten av ingrediensene og kjør til du får en klebrig deig. Form til cookies (ca 30 g pr stk) ved å rulle kuler og så trykke dem flate med en gaffel. Pynt gjerne med smeltet sjokolade og kakaonibs.
Ingredienser:
100 g hasselnøtter
100 g dadler
1 dl vann
40 g kokosblomstsirup
30 g kakaomasse (smeltet)
3 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
1/4 ts havsalt
Fremgangsmåte:
Sett stekovnen på 135 grader. Legg dadlene i en bolle med 1 dl lunket vann og sett til side. Legg hasselnøttene på et stekebrett med bakepapir og rist nøttene i 20 min i ovnen. Hell nøttene over på et rent og tørt kjøkkenhåndkle og masser dem lett inni håndkle slik at så mye som mulig av det tynne brune skallet faller av. Smelt kakaomasse og sett til side. Finmal de ristede nøttene i en kjøkkenmaskin før du har i dadlene (med vannet), kokosblomstsirup, vanilje og salt. Kjør det fint. Vent med kakaomassen til alt annet er godt blandet. Ha i den smeltede kakaoen til slutt og kjør til du har en fin sjokoladekrem.
Oppbevares best i en tett boks eller glass. Bør oppbevares i kjøleskap.
]]>Gir 2 dl
Ingredienser:
75 g yaconsirup
75 g kokosblomstsirup
35 g kakaopulver
25 ml vann
4 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
Fremgangsmåte:
Bland at sammen i en bolle eller kjøkkenmaskin.
Kan oppbevares i en tett krukke eller flaske i ca en uke.
TIPS:
Bruk denne sjokoladesausen til å lage varm kakao eller kaffe mocca. Den er også nydelig over is eller i smoothier.
Ingredienser:
75 g cashewnøtter
40 g mandler
50 g dadler
1,5 ss Artisana kokosnøttolje
2 ss kokosblomstsirup
2 ss kakaopulver
2 ss risproteinpulver
1 ss hempfrø
3 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
1/4 ts havsalt
2 ss spiret bokhvete
2 ss tørkede tranebær eller inkabær
Smeltet sjokolade og hempfrø til pynt
Fremgangsmåte:
Finmal cashewnøtter og mandler i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av ingrediensene, med unntak av bokhvete og tørkede bær, og kjør til du får en fin og klebrig deig. Tilsett deretter bær og bokhvete og kjør litt til. Press deigen ut i en plastboks dekket med bakepapir og sett den i kjøleskapet. Når den har stivnet deler du den opp i barer og pynter evt med smelted sjokolade og hempfrø.
Ingredienser:
50 g dadler
50 g Artisana cashewnøttsmør
3 ss spiret bokhvete
2 ss kakaopulver
10 g kokosblomstsirup
1/4 ts havsalt
Fremgangsmåte:
Kjør først dadlene fint i en kjøkkenmaskin. Tilsett deretter resten av ingrediensene og kjør til du har en fin deig. Form til kuler. Oppbevares i kjøleskap.
Ingredienser:
50 g (ca. 1 dl) cashewnøtter
1 ss Sukrin
1 ss agavesirup
1 ts havsalt
Fremgangsmåte:
Rist cashewnøttene et par minutter på middels varme i tørr stekepanne til de begynner å bli litt gyldne. Tilsett så søtning og salt under omrøring til alt er godt blandet. Avkjøl i pannen eller på matpapir. Nytes alene eller bruk de i sjokolade. Oppskriften fungerer like godt med andre typer nøtter og gjerne i en miks!
Ingredienser:
15 dadler
3 ss Artisana cashewnøttsmør
3 ss kakaopulver
1 ss finmalt kokosblomstsukker
1 ts finmalt kaffe
1/3 ts salt
Fremgangsmåte:
Finmal dadlene i en kjøkkenmaskin og ha deretter i resten av ingrediensene. Kjør til alt er godt blandet. Trill kuler av deigen og server. Kulene oppbevares best i en boks i kjøleskapet.
]]>
Ingredienser:
Ca.10-15 stk
Kjeks:
2 dl mandler
1 dl cashewnøtter
15 dadler
4 ss kakaopulver
2 små ss kokosnøttolje
3 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
Kremfyll:
50 g kakaosmør
1,5 dl cashewnøtter
4 ss kokosblomstsirup
5 ss vann
6 ss kokosmelkpulver
Fremgangsmåte:
Lag først kjeksen. Kjør nøttene fint i en kjøkkenmaskin før du har i dadler og deretter kjører litt til. Tilsett resten av ingrediensene til kjeksen og kjør til det blir en fin deig som du kan forme mellom fingrene. Klem sammen deigen med hendene, legg den på et bakepapir og legg et annet bakepapir over. Kjevle deigen 3-5 mm tynn før du drar av det øverste bakearket og stanser ut runde former ca. 5-6 cm i diameter. Legg sirklene forsiktig på et bakepapirkledd brett i fryseren i ca. 1 time eller til de har stivnet.
Lag krem fyllet ved først å smelte kakaosmør i vannbad. Kjør cashewnøttene fint i en kjøkkenmaskin og ha i kakaosmøret og resten av ingredeinsene. Kjør til alt er godt blandet. Ha fyllet i en bolle og sett det kaldt til det er en tykk krem.
Ta kjeksen ut av fryseren. Legg en spiseskje kremfyll på en kjeks og klem forsiktig en annen kjeks over som en sandwich. Gjenta med alle kjeksene før du legger dem tilbake i fryseren i ca. 1 time eller til de har satt seg. Deretter kan de oppbevares i kjøleskap til servering.
Ingredienser:
15 dadler
3 ss Artisana cashewnøttsmør (alternativt pecansmør eller annet Artisana nøttesmør)
2 ss lakrisrotpulver
1 ss finmalt kokosblomstsukker
1/3 ts salt
Fremgangsmåte:
Finmal dadlene i en kjøkkenmaskin og ha deretter i resten av ingrediensene. Kjør til alt er godt blandet. Trill kuler av deigen og server. Kulene oppbevares best i en boks i kjøleskapet til servering.
TIPS: Kulene kan gjerne rulles i kakaopulver eller lakrisrotpulver før servering! Trøflene på bildet er rullet i lakrisrotpulver.
]]>
Ingredienser til ca 15-20 biter:
15 dadler
3 ss Artisana pecansmør (evt annet nøttesmør)
3 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
1/2 ts kanel/3 dråper kanelolje
1 1/2 ss kakaopulver
1 1/2 ss kokosblomstsukker
Litt havsalt
Kakaopulver eller lakrisrotpulver til å rulle kulene i
Fremgangsmåte:
Ha dadler i en kjøkkenmaskin og kjør til dadlene er godt oppmalt. Tilsett så resten av ingrediensene og kjør alt sammen til en jevn deig. Form kuler med fingrene i den størrelsen du vil ha dem og rull dem i kakaopulver eller lakrisrotpulver. Kan oppbevares i kjøleskap i 3 til 5 dager.
Ingredienser:
1,5 dl mandler
2 dl dadler
6 dråper vaniljeolje eller 1 ts vaniljepulver
½ dl kokosblomstsukker
½ dl agavesirup
1/2 ts kanel
2 ss kakaopulver (kan sløyfes for å få vanlige karameller)
Fremgangsmåte:
Kjør mandler i en kjøkkenmaskin til det begynner å klebe seg. Skrap løs fra kanten på bollen og kjør litt til. Ha i dadler og kjør til disse har blandet seg godt med mandelmassen. Tilsett resten av ingrediensene. Kjør til det er en jevn klebrig masse. Kle en liten form med bakepapir, smør med litt kokosolje og ha massen oppi formen. Fordel i ønsket tykkelse, og strø evt. over opphakkede nøtter, Inkabær, Gojibær eller annet. Sett i fryseren i 1-2 timer. Bør oppbevares i fryser for best konsistens. Bare husk å ta de ut 10 min før servering.
Ingredienser til 4-6 brødskiver:
3 ss Artisana cashewnøttsmør
1 ss Artisana kokosnøttolje, smeltet
3 ss kakaopulver
4 ss agavesirup eller kokosblomstsirup
1/2 ts vaniljepulver eller 3 dråper vaniljeolje
3 ss vann
Litt salt
Fremgangsmåte:
Smelt kokosnøttoljen først og ha så alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Kjør til du får en glatt røre. Kan oppbevares i kjøleskapet i ca en uke. Ta ut pålegget av kjøleskapet litt før du skal bruke det så blir det litt mykere å spre utover brødskiven.