Kokoskuler med sjokoladetrekk

 

Ingredienser:
SJOKOLADETREKK
50 g kakaomasse
25 g kakaosmør
1/2 ts vaniljepulver/3 dråper vaniljeolje
15 g Sukrinmelis
10 g agavesirup

KOKOSKJERNE
3 ss kokosnøttolje (evt. kokosnøttsmør)
8 ss hakket/oppmalte kokosflak eller revet kokos
2 ss agavesirup
2 ss Sukrinmelis
1 liten klype havsalt

Fremgangsmåte:
Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad og visp inn Sukrinmelis, agavesirup og vaniljepulver. Ha alle ingrediensene til kokoskjernen i en separat bolle og rør godt. Dersom kokosoljen/-smøret er veldig hard kan denne smeltes på svak varme på forhånd. Form kuler av kokosmassen og legg på fat. Sett fatet med kulene på i fryseren. Når kokoskulene er stive dypper du dem i sjokoladen, legger de tilbake på fatet og setter de i fryseren. Gjenta evt. en gang til for å få et tykkere lag med sjokolade rundt kokoskulene. Ta de ut av fryseren når de har stivnet og sett dem i kjøleskapet. Disse kulene smaker himmelsk og minner om alle kokoselskeres Bounty.
Oppbevares kjølig til servering.