Peanøtt- og karamellbar

Ingredienser:

BUNN
2 dl cashewnøtter
2 ss Artisana kokosnøttolje - smeltet
1 ss Sukrinmelis
1 ss kokosblomstsirup

PEANØTTKARAMELL
2 dl dadler
6 ss kokosblomssirup
2 ss Artisana kokosnøttolje
3 dråper vaniljeolje
1/2 ts salt

1 dl usaltede peanøtter

 

Fremgangsmåte:


BUNN: Finmal cashewnøttene i en kjøkkenmaskin før du tilsetter resten av ingrediensene. Kjør til du får en jevn og glatt masse som kan trykkes ut i en bakepapirkledd plastboks, ca. 15x15 cm. Settes i fryseren mens du lager peanøttkaramellen.

PEANØTTKARAMELL: Kjør dadlene godt i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av ingrediensene unntatt peanøttene og fortsett til du har en jevn masse. Ha blandingen over i en annen bolle og rør inn peanøttene. Fordel blandingen over bunnen når den har stivnet og sett tilbake i fryseren. Del opp i biter og dypp i mørk sjokolade. Pynt gjerne med hakkede peanøtter på toppen før sjokoladen stivner. Sett i kjøleskap og oppbevar kaldt til servering.