Peanøtt- og karamellkuler


Ca. 20 stk.
Ingredienser:

KARAMELLER:
5 dl dadler (ca. 14-15 stk.)
2 ss Artisana cashewnøttsmør
2 ts Artisana kokosnøttolje
1/2 dl usaltede peanøtter
1/2 ts havsalt
6 dråper vaniljeolje

SJOKOLADE:
Basisoppskrift (se.4)

1/2 dl usaltede peanøtter til pynt

FREMGANGSMÅTE:
Kjør alle ingrediensene til karamellen til en fin deig. Finhakk peanøttene og bland halvparten godt inn før du legger deigen i kjøleskap i minst en time.
Lag sjokoladen og sett den til side slik at den tykner litt. Ta så deigen ut av kjøleskapet og rull kuler. Legg én og én kule på en gaffel og hell sjokolade over. Gjenta dersom du ønsker dobbelt lag. Legg den så på en tallerken dekket med bakepapir før du fortsetter med resten av kulene. Strø så over resten av de finhakkede peanøttene før sjokoladen stivner. Sett så kulene i kjøleskap til sjokoladen stivner helt.
Oppbevar kaldt til servering.