Praliner med flytende salt lakris


Ingredienser:

Mørk Sjokolade:
40 g kakaomasse
20 g kakaosmør
1,5 ss agavesirup
Litt vaniljepulver

Lakrisfyll:
3 ss agavesirup
1 ss lakrisrotpulver
ca. 1/2 finkornet salt
Litt vaniljepulver

Fremgangsmåte:
Start med å sette silikonformen «Praliner» i fryseren. Lag deretter den mørke sjokoladen ved å smelte sammen kakaomasse og kakaosmør over vannbad og visp inn søtning og vaniljepulver. Ta formen ut av fryseren og fyll litt sjokolade i bunnen av formen. Tenk deg at du bygger den opp opp-ned. Roter rundt på formen slik at sjokoladen dekker kantene og sett den raskt i fryseren igjen.
Mens den stivner litt lager du lakrisfyllet. Visp grundig til du har en jevn røre. Ta så ut silikonformen og fyll sjokolade så formene blir litt over halvfulle. Ha så fyllet over i en pose/kremmerhus av papir, dypp de ned i sjokoladen og fyll formen heøt til randen. Denne oppskriften gir til ca halvparten av formene. Sett så i fryseren og la det stivne helt. Oppbevares kaldt til servering