Spicy karamellbar



Ingredienser:

SALT KARAMELLBUNN
2,5 dl dadler
1 ss Artisana cashewnøttsmør
1 ts Artisana kokosnøttolje - smeltet
3 dråper vaniljeolje
1/2 ts havsalt

CHILIKARAMELL
2 dl dadler
6 ss kokosblomstsirup
2 ss Artisana kokosnøttolje – smeltet
3 dråper vaniljeolje
1/2 ts chilipulver
En klype havsalt

Fremgangsmåte:

SALT KARAMELLBUNN: Kjør dadlene i en kjøkkenmaskin til de er finhakket. Tilsett deretter resten av ingrediensene og fortsett til du har en klebrig og tykk karamelldeig. Fordel karamellen utover en bakepapirkledd plastboks og sett i fryseren mens du lager neste lag.

CHILIKARAMELL: Start igjen med å kjøre dadlene i en kjøkkenmaskin til de er finhakket. Tilsett resten av ingrediensene og kjør videre i noen minutter til alt er godt blandet. Denne karamellen er tynnere i konsistensen enn det første laget. Ta plastboksen ut av fryseren og fordel chilikaramellen jevnt over det første laget. Plasseres tilbake i fryseren til den har stivnet helt og du kan dele den opp i biter. Dypp så i mørk sjokolade og pynt med tørkede chiliflak eller chilipulver. Settes i kjøleskap til sjokoladen har stivnet.