Rå delfiakake
Ingredienser (til en relativt stor og mektig kake):
100 g kakaomasse
50 g kakaosmør
200 g Artisana kokosnøttolje
70 g yaconsirup
1 ts vaniljepulver
2 ss lucumapulver
4 ss Artisana cashewnøttsmør eller annet nøttesmør
Valnøtter
Rosiner
Aprikos
Fremgangsmåte:
Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad og visp inn resten av ingrediensene untatt nøttene og den tørkede frukten. La sjokoladen bli litt avkjølt og tykkere før du har den i en firkantet form med høye kanter. Formen kan enten smøres med kokosnøttolje eller kles med bakepapir før du har i blandingen. Legg lagvis nøtter og tørket frukt ettersom du heller på mer av sjokoladeblandingen i formen. Sett formen i kjøleskap. Oppbevares kaldt til servering. Pynt med nøtter og tørket frukt og del opp i skiver.
TIPS: Siden denne kaken er rå smelter den lettere i romtemperatur enn vanlig delfiakake. La den derfor stå i kjøleskapet helt til du skal servere den og ha den gjerne på et kaldt fat så holder den seg lengre.