Du er her: Hjem \ Oppskrifter \ Slik gjør du

Så enkelt lager du ekte sjokolade av skånsomt fremstilte og økologiske kakaoprodukter!

Pass på å vispe sjokoladeingrediensene grundig sammen
Det er ingen fasit på hvordan du kan lage din egen favorittsjokolade! Ingrediensene du får kjøpt i vår nettbutikk er en basis for noen gode grunnoppskrifter på hjemmelaget sjokolade, i tillegg kan man tilsette ekstra godbiter etter som man ønsker. Flere ingredienser vil også komme i nettbutikken etter hvert. Ekte sjokolade lages av rene, skånsomt fremstilte og økologiske ingredienser hvor så mye som mulig av næringsinnholdet er bevart.

For å komme i gang med å lage sjokolade kan følgende grunnoppskrift være et greit sted å begynne:

  • 50 gram kakaomasse
  • 25 gram kakaosmør
  • Søtningsmiddel etter ønske (for eksempel 10 gram agavesirup og 10 gram yaconsirup)

Vi anbefaler å bruke to deler kakaomasse til én del kakaosmør. Begynn med en liten oppskrift og eksperimentér for å finne ut hvor søt du vil ha den. Vær forberedt på at ekte sjokolade får en rikere og kraftigere smak enn mange "utvannede" butikksjokolader. Noen må venne seg litt til smaken (litt tålmodighet vil bli rikt belønnet!), for andre er det kjærlighet ved første bit. I vår nettbutikk finner du ferdig sammensatte pakker med basisingrediensene du trenger og tips til oppskrifter tilpasset pakken.

Kakaoen har et lavt smeltepunkt (ca. 32°C) og bør smeltes så skånsomt som mulig. Sett en bolle i en kjele med varmt vann og smelt kakaoen i bollen. Visp så søtningsmidlene godt sammen med kakaoen og tilsett deretter eventuelle andre ingredienser. Bruk god tid når du rører ingrediensene sammen. Husk at jo mer skånsom bearbeiding desto mer næringsstoffer og bedre smak! Med en induksjonstopp kan man ofte smelte kakaoen direkte på komfyren på laveste varme. Rør ofte, pass på at det ikke blir for varmt og ta bort kjelen før alt har smeltet!

Lag sunn sjokolade med barna!Når du har funnet din egen favoritt-basis-oppskrift er det bare å blande inn flere godsaker om man ønsker:

  • Hakkede eller finmalte mandler
  • Hasselnøtter
  • Valnøtter
  • Gojibær
  • Rosiner
  • Tørket frukt i biter
  • Chili
  • Rent vaniljepulver
  • Kanel
  • osv...

Når kakaoen har smeltet og alt er vispet godt sammen, kan du helle sjokoladen i et tynt lag i bunnen av en plastboks eller konfekt- eller sjokoladeplateformer og sette den i kjøleskapet eller fryseren. Det er mye (sunt) fett i ekte sjokolade, så den vil slippe lett når den har stivnet.

Send oss din oppskrift når du er sikker på at du har komponert din verdens beste sjokolade, så deler vi den gjerne med andre!

Lyst til å lage sjokolade? Du finner mange spennende oppskrifter på sunnere hjemmelaget sjokolade, kakaodrikker, snacks og godis på våre oppskriftssider her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Navn:
E-post:
 

Få med deg alle nyheter og gode tilbud. Vi vil kun sende ut ti til tolv nyhetsbrev i året.

Om Økosjokolade

Økosjokolade har alle ingrediensene du behøver for å lage din egen sunne sjokolade. Med forskjellige økologiske og fairtrade kakaoprodukter, en rekke alternativer til raffinert sukker og masse sunne tilleggsingredienser gjør Økosjokolade det enkelt for deg! Les mer...

Kontakt oss

  • Økosjokolade AS
    Hotvetveien 16
    3018 DRAMMEN
  • 92800180