Hempfrømelk / Sjokolademelk



Ingredienser:
ca. 7 dl
2 dl hempfrø
7 dl kaldt vann
2 ss agavesirup
2 dråper vaniljeolje
1/4 ts havsalt

FOR SJOKOLADEMELK
Tilsett 4 ss kakaopulver, 4 ss agavesirup og 2 dråper vaniljeolje

Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør ett minutt eller til alt er godt blandet og hempfrøene er godt oppmalt. Bruk en nøttemelkpose eller en veldig finmasket sil til å sile blandingen gjennom så du får en fin hempfrømelk uten biter.

(Vil du lage sjokolademelk tar du og kjører hempmelken i blenderen sammen med kakaopulver, agavesirup og vanilje.)

Hell melken på en flaske med tett lokk og oppbevar i kjøleskap i inntil en uke. Melken kan brukes til å erstatte annen melk i matlaging, drikke som den er eller til å lage deilig kakao og sjokolademelk.
Hempfrømelk smaker herlig, er lett å lage og er sunnere enn de fleste andre melketyper.

OBS! Vi anbefaler økologiske hempfrø. Forskjellige typer hempfrø kan gi forskjellig smak på melken. Våre egne hempfrø gjør seg godt til melk og derfor anbefalt.