Sjokolade og allergi

For de som har ulike matallergier kan det være utfordrende å finne selv de vanligste matvarer som ikke inneholder spor av forskjellige allergener. Tekstene "Kan inneholde spor av..." eller "Blir pakket på en fabrikk som også pakker..." er svært vanlig å finne med liten skrift på baksiden av dagligvarene vi finner i butikken. I sjokolade er vanlige allergener særlig soya, melk og nøtter. Melk eller melkefett er også en veldig vanlig ingrediens, selv i mørke sjokolader. Ved å lage sjokoladen selv har man full kontroll over ingrediensene man bruker. Økosjokolades produsent av kakaoprodukter garanterer at verken nøtter, soyaprodukter, laktose, gluten, melkeprodukter eller en rekke andre allergener blir håndtert i de samme lokalene som kakaoen blir produsert. Klikk her for fullstendig allergioversikt fra vår produsent.


I vårt eget pakkelokale pakker vi følgende varer:

• Kakaobønner, kakaonibs, kakaomasse,
  kakaosmør og kakaopulver
• Inkabær
• Gojibær
• Rismelkpulver
• FOS
• Lucumapulver
• Macapulver
• Hempfrø
• Kokosblomstsukker
• Kokosmelkpulver
• Kokosmasse
• Lakrisrotpulver
• Quinoa
• Kaffe
• Dadler

De andre varene vi har i vår nettbutikk, slik som ulike nøtter, nøttesmør og krydder, får vi ferdig emballert og disse blir oppbevart uåpnet og på separat plass på vårt lager.