Fraktfri levering fra kr 750,-

Er det første gang du lager sjokolade?

Her er alt du trenger å vite før du begynner


Hvem har ikke drømt om å lage sin helt egen sjokolade? Vi i Økosjokolade elsker sjokolade og ønsker å gjøre det enkelt for deg å lage sjokolade så naturlig og lite bearbeidet som mulig, med de søtningsmidlene og ingrediensene du selv ønsker. Med økologiske og fairtrade-kakaoprodukter produsert av rå Criollo kakaobønner, vanilje og naturlige søtningsmidler vil sjokoladen smake fantastisk. I tillegg blir den et lite måltid i seg selv, proppfull av næringsstoffer og helsegevinster.

Under vil du kunne se noen enkle tips og triks for at det skal bli så lett som mulig for deg å lage sjokolade. Du kan selv velge å gjøre det mer utfordrende etterhvert. Oppskriftene vi tilbyr er kun et utgangspunkt og vår anbefaling. Du står alltid fritt til å prøve deg fram, så ikke vær redd for å prøve nye ting og eksperimentere.

La oss starte:

For å si det veldig enkelt, så trenger du 4 ingredienser for å lage din egen sjokoladeplate:

 1. Kakaomasse
 2. Kakaosmør
 3. Vanilje
 4. Søtning

  Som en tommelfingerregel så anbefaler vi to deler kakaomasse og én del kakaosmør som en bra basis for å lage en god sjokolade. Kakaomasse og kakaosmør smelter på lav temperatur, og det tryggeste er å smelte i vannbad. Dette gjør du ved først å fylle en kjele eller stor bolle med kokende vann.
  Ha kakaomasse og kakaosmør i en bolle og plasser denne over det varme vannet. Pass på at kakaoen ikke kommer i direkte kontakt med vann. Alternativt kan du smelte kakaoen i en kjele på komfyren. Dette fungerer best om du har en induksjonstopp som du kan stille inn på svært lav temperatur. Kakaoen har et lavt smeltepunkt (ca. 32°C) og bør smeltes så skånsomt som mulig og helst ikke varmes over 42°C, så vær forsiktig så det ikke blir for varmt.

  Rør noen ganger og ta vekk kjelen litt før alt har smeltet. Når kakaoen har smeltet er det bare å vispe inn søtning, vanilje og eventuelt andre ingredienser. Vent alltid til kakaoen har smeltet helt før du blander inn resten.

  Hell blandingen over i en sjokoladeplateform, konfektform eller i bunnen av en stor plastboks og sett kaldt.

Klikk her for å se basisoppskriften vår.

Appelsin- og ingefærsjokolade

Noen tips for et vellykket resultat:

- Visp ingrediensene grundig sammen for å unngå at de skiller seg eller blandingen blir klumpete.

- Den ferdige sjokoladen bør ikke ligge lenge i romtemperatur. Oppbevar den i kjøleskap, gjerne i en boks med lokk helt til servering.

- Unngå å få vann i kakaoblandingen. Blander man vann eller andre væsker i den smeltede kakaoen kan sjokoladen bli misfarget, eller den kan få problemer med å stivne.

- En blanding av flere søtningsmidler gir som regel det beste resultatet og en rundere og bedre søtsmak. Sirup gir ofte en bedre konsistens da pulver gir en mer kornete konsistens.

- I oppskriftene i heftene bruker vi måleenheter som blant annet gram (g) og spiseskje (ss) om hverandre. Grovt forenklet er en toppet spiseskje med tørr søtning eller en spiseskje med sirup lik ca. 10 gram.

 

Lykke til med din egen lille sjokoladefabrikk!