Brownie med topping

Raw brownie

Ingredienser
3 dl cashewnøtter
6 ss kakaopulver
1 ts vaniljepulver/6 dråper vaniljeolje
2 dl dadler
4 ss yaconsirup

Fremgangsmåte:
Kjør først cashewnøttene i en kjøkkenmaskin noen sekunder til de er godt oppmalt og ha så i resten av ingrediensene. Kjør ingrediensene til de er godt blandet og en «knudrete» masse du kan forme mellom fingrene. Kle en firkantet form med bakepapir og trykk ut deigen i 1-1,5 cm tykt lag i bunnen. Sett formen i fryseren til den har stivnet. Del så opp i passelige stykker og server gjerne med sjokoladetopping (se neste oppskrift).

 

Sjokoladetopping til brownie

Ingredienser
1,5 dl cashewnøtter
1 ss kakaopulver
1/2 ts vaniljepulver/3 dråper vaniljeolje
3-4 ss yaconsirup
2 ss vann

Fremgangsmåte:
Kjør cashewnøttene helt fint i en kjøkkenmaskin til det kleber seg til kantene. Skrap massen ned i beholderen igjen og ha i resten av ingrediensene. Kjør til alt er godt blandet og du har en jevn og fin karamellaktig saus. Sjokoladetopping til brownie kan smøres som glasur på kaken før servering.