Rå pistasjkake med sjokoladetopping
Ingredienser:
BUNN:
2 dl cashewnøtter
15 dadler
2 ss kokosblomstsukker
1 ss kokosnøttolje
2 ss kakaonibs
PISTASJFYLL:
3 dl pistasjnøtter
2 dl cashewnøtter
2 ss Artisana kokosnøttsmør
5 ss kokosnøttolje
2 ss agavesirup
1 dl vann
1/2 ts salt
SJOKOLADETOPPING:
1 dl cashewnøtter
8 dadler
3 ss kakaopulver
1 ss kokosblomstsukker
5 ss kokosnøttolje
3 ss agavesirup
1/2 dl vann
1 ts vaniljepulver
1 ts salt
Fremgangsmåte:
Lag bunnen først ved å male cashewnøttene fint i en kjøkkenmaskin før du har i dadlene. Kjør til dadlene er godt oppmalt før du har i resten av ingrediensene. Bland raskt sammen til du har en jevn deig som du lett kan trykke ut i en bakepapirkledd 20 cm springform. Sett formen i fryseren mens du lager fyllet. Mal pistasjnøtter og cashewnøtter fint til det kleber seg til kantene av bollen. Skrap ned fra kantene og ha i resten av ingrediensene. Bland godt og fordel jevnt over bunnen. Sett formen tilbake i fryseren. Lag sjokoladelaget ved å kjøre cashewnøtter fint før du har i dadler. Bland godt sammen og ha så i de øvrige ingrediensene. Kjør til du har en jevn, fin sjokoladekrem. Smør kremen over pistasjfyllet og dryss over litt hakkede pistasjnøtter før du setter kaken tilbake i fryseren. Kaken har satt seg etter ca en time i fryseren og kan da oppbevares i kjøleskap frem til servering.