Basisoppskrift

Ingredienser:
100 g kakaomasse
50 g kakaosmør
20 g kokosblomstsirup
100 g kakaomasse
50 g kakaosmør
20 g kokosblomstsirup
20 g yaconsirup
6 dr vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
6 dr vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
Ønsker du smak på sjokoladen, har vi alle disse fantastiske smaksoljene du kan tilsette. Smakene du kan velge mellom er: peppermynte, appelsin, sitron, kanel, ingefær og chili.
Fremgangsmåte:
Smelt kakaomassen og kakaosmøret skånsomt i vannbad og bland i søtning og vanilje. Visp alt godt sammen, hell blandingen i konfektformer eller i et tynt lag i bunnen av en plastboks og sett den i kjøleskapet til den har stivnet (eller i fryseren for å korte ventetiden). I kjøleskap vil sjokoladen stivne på ca. 30 min. I fryser, ca. 15-20 min.
Smelt kakaomassen og kakaosmøret skånsomt i vannbad og bland i søtning og vanilje. Visp alt godt sammen, hell blandingen i konfektformer eller i et tynt lag i bunnen av en plastboks og sett den i kjøleskapet til den har stivnet (eller i fryseren for å korte ventetiden). I kjøleskap vil sjokoladen stivne på ca. 30 min. I fryser, ca. 15-20 min.
De fleste av oppskriftene våre er basert på denne basisoppskriften med to deler kakaomasse, en del kakaosmør, vaniljeolje + søtning. Dette kan være et bra sted å begynne for deretter å prøve seg frem med ulike søtningsmidler og tilleggsingredienser etter ønske og smak. Det er kun fantasien som stopper deg!
Husk å alltid oppbevare den ferdige sjokoladen i kjøleskap. Blir sjokoladen stående for lenge fremme i romtemperatur vil den bli myk og klebrig. Sett den derfor inn i kjøleskap igjen før den blir alt for myk, så holder den seg bedre og lengre.