Tre lags Moccakake


Ingredienser til en stor kake ca 20 cm i diameter:
LAG 1
2 dl mandler
2 dl dadler
2 ss Artisana kokosnøttolje, smeltet
1,5 ss kakaopulver
Litt salt

LAG 2
2 dl dadler, bløtlagt
1 dl av bløtleggingsvannet
3 ss Artisana kokosnøttolje, smeltet
1 dl sterk kaffe eller espresso
3 ss Artisana pecansmør
4 ss kakaopulver
1 ts vaniljepulver/6 dråper vaniljeolje
Litt salt

LAG 3
4 dl cashewnøtter
3 ss Artisana kokosnøttolje, smeltet
3 ss Artisana pecansmør
2 ss kakaopulver
4 ss agavesirup
1 dl vann
1/2 ts vaniljepulver/3 dråper vaniljeolje
1/2 ts kanel/3 dråper kanelolje
Litt salt

Nibs, flaksalt/maldonsalt og kaffepulver til pynt

Fremgangsmåte:
Lag 1: Mal mandlene fint i en kjøkkenmaskin. Tilsett dadler, kokosnøttolje, kakaopulver og salt og kjør til du har en fin og gjevn blanding. Kle en 20 cm springform med bakepapir i bunnen og trykk ut nøttemassen til et jevnt lag.
Lag 2: Legg dadlene i bløt i ca 2 timer og ta vare på 1 dl av bløtleggingsvannet. Kjør dadlene litt i kjøkkenmaskinen før du har i de øvrige ingrediensene. La blandingen kjøre noen minutter til det er en glatt røre. Hell blandingen over nøttebunnen og sett kaken i fryseren til den er stiv.
Lag 3: Finmal cashewnøtter i kjøkkenmaskinen til de kleber seg til kantene. Skrap ned og ha i de andre ingrediensene. Kjøres til blandingen er glatt og gjevn. Fordel blandingen utover kaken og sett tilbake i fryseren til den har stivnet. Før servering kan du strø på nibs, salt og kaffepulver. Oppbevares helst i fryser, men bør tas ut ca 20-30 minutter før servering.