Fylte dadler med sjokoladetrekk
Ingredienser:
20 økologiske dadler uten sten
FYLL:
2 ss cashewnøttsmør
1 ss lucumapulver
1 ss agavesirup
Noen dråper vaniljeolje eller litt vaniljepulver
Litt salt
8 grovhakkede paranøtter (evt. andre nøtter)
SJOKOLADETREKK:
50 g kakaomasse
25 g kakaosmør
20 g yaconsirup
3 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
Fremgangsmåte:
Bland sammen ingrediensene til fyllet i en bolle. Fyll dadlene med nøttemassen og sett dadlene i fryseren i ca en time. Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad og visp inn resten av ingrediensene til sjokoladetrekket. Ta dadlene ut av fryseren, dypp dem i sjokoladen og legg dem på et bakepapirkledd fat. Sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Oppbevares kaldt til servering.