Påskekonfekt med krokan og hvit sjokolade



Ingredienser:
KROKAN
1 dl mandler, grovhakkede
1 ss lucumapulver
3 ss kokosblomstsirup
Litt salt

MØRK SJOKOLADE
50 g kakaomasse
25 g kakaosmør
25 g kokosblomstsirup
1 ss lucumapulver
3 dråper vaniljeolje
1/2 ts havsalt

HVIT SJOKOLADE
30 g kakaosmør
40 g cashewnøttsmør
10 g kokosblomstsirup
2-3 dråper vaniljeolje

Evt. tørkede spiselige blomster og raspet appelsinskall til pynt

Fremgangsmåte:
Lag krokan ved å grovhakke mandler og rist dem i en tørr varm panne. Ha i resten av ingrediensene, bland alt sammen og fordel krokanen over på en liten bakepapirkledd plate. Lag mørk sjokolade ved å smelte kakaomasse og kakaosmøri vannbad og bland inn de øvrige ingrediensene. Hell forsiktig sjokoladen over krokanen i et tynt lag. Sett platen kaldt mens du lager den hvite sjokoladen. Bland sammen kakaosmør, cashewnøttsmør, kokosblomstsirup og vanilje. Når den mørke sjokoladen har stivnet heller du den hvite sjokoladen i en tynn stråle i sikksakk over sjokoladen uten å dekke den mørke sjokoladen helt. Dryss over litt raspet appelsinskall og spiselige blomster om ønskelig, og sett den kaldt til den har stivnet helt. Bruk en skarp kniv til å dele sjokoladen opp i biter før servering. Appelsinskall over ved servering.