Påskekonfekt med marsipanfyll
Ingredienser til ca. 15 biter:
SJOKOLADE
50 g kakaomasse
25 g kakaosmør
10 g yaconsirup
10 g agavesirup
3 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
MARSIPANFYLL
60 g mandler
20 g Sukrinmelis
20 g agavesirup
3 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
4 dråper appelsinolje
Evt. litt vann
Fremgangsmåte:
Lag sjokolade ved å smelte kakaomasse og kakaosmør i vannbad og visp inn de øvrige ingrediensene. La blandingen stå mens du lager marsipanfyllet.
Lag fyllet ved å finmale mandler i en blender, foodprosessor eller mandelkvern. Behold gjerne skallet på. Sikt blandingen over i en bolle slik at du fanger opp de største bitene. Sikt over Sukrinmelis, ha i vanilje og bland godt. Ha i appelsinolje og agavesirup og kna deigen med hendene. Spe evt ut med litt vann for riktig konsistens. Form ca 15 kuler av marsipanen og sett til side. Hell sjokoladen i en konfektform 3/4 fulle og putt en marsipankule i hver form. Pass på at kulen blir helt dekket av sjokolade. Sett formen i fryser eller kjøleskap til den har stivnet helt. Riv evt. litt appelsinskall over ved servering.