Fraktfri levering fra kr 750,-

Rå festkake med friske bær

Ingredienser:
BUNN
2,5 dl valnøtter (bløtlagt i ca 15 min)
2 dl dadler
2 ss kakaopulver

TOPPING
4 dl cashewnøtter (bløtlagt i ca 8 timer)
Saften av 1 sitron
4 ss Artisana kokosnøttolje
50 g kakaosmør
1 dl agavesirup
1 ts vaniljepulver eller 6 dråper vaniljeolje

BÆRFYLL
6 dl valgfrie bær (+ 2 ss topping)

Grovknuste valnøtter og bær til pynt

Fremgangsmåte:
Bløtlegg cashewnøtter og valnøtter. Hell av vannet på valnøttene og kjør disse i en kjøkkenmaskin sammen med resten av ingrediensene til bunnen. Kjør til det blir en deig som lett kan formes. Smør en 18-20 cm springform med kokosnøttolje og trykk ut bunnen i denne. Sett i fryseren. Lag så toppingen.

Smelt kakaosmør og kokosnøttolje i vannbad. Hell av vannet på cashewnøttene og kjør dem fint i en kjøkkenmaskin. Ha i sitronsaft, agavesirup, vanilje og den smeltede blandingen med kakaosmør og kokosnøttolje. Bland til det har en myk og tykk kremkonsistens. Smør et lag med topping på bunnen (ca 1/3 av blandingen) og sett tilbake i fryseren. Oppbevar resten av toppingen kaldt mens du lager bærfyllet.

Kjør bær til purè sammen med 2 ss topping. Både frosne og friske bær kan brukes, men frosne bør få tine noen minutter først. Når kaken har stivnet smører du over halvparten av bærfyllet og legg forsiktig et lag til med topping på før den går tilbake i fryseren. Smør resten av bærfyllet over den stivnede kaken og ha på resten av toppingen. Settes tilbake i fryser til den er stiv før den pyntes med friske bær og valnøtter og serveres.

Før serveriing bør kaken stå litt i romtemperatur slik at den ikke er frossen når man skal spise den. Oppbevares senere i fryser, men la stå fremme ca. 20 minutter før servering.