Fraktfri levering fra kr 750,-

Hjemmelaget "Ferrero Rocher"


Ingredienser:
NOUGAT
2 dl hasselnøtter (til å rulle kulene i og til fyllet)
4 ss cashewnøttsmør
4 ss Yaconsirup
2 ss kokosnøttolje
3 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
1/4 ts salt

SJOKOLADETREKK
80 g kakaomasse
40 g kakaosmør
40 g Yaconsirup
3 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
Litt salt

Fremgangsmåte:
Begynn med å riste 2 dl hasselnøtter i en tørr, varm stekepanne til skallet begynner å falle av. Få gjerne av så mye skal som mulig. Legg til side 15 til 20 hele hasselnøtter og grovmal 1 dl i en kjøkkenmaskin. Legg i en bolle og sett til side.

Lag så nougaten. Smelt kokosnøttoljen. Finmal resten av hasselnøttene i kjøkkenmaskinen. I en bolle blander du alle ingrediensene til nougaten. Blandingen skal være litt klissete. Sett bollen med nougat i kjøleskap til den er fast nok til å trille kuler av.

I mellomtiden lager du sjokoladen ved å smelte kakaomasse og kakaosmør i vannbad. Visp deretter inn resten av ingrediensene. La sjokoladen stå en liten stund til den begynner å tykne, men fortsatt er fin å jobbe med.

Ta nougaten ut av kjøleskapet når den er fast. Ta en liten spiseskje nougat som du former til en skål i hånden. Legg i en hel hasselnøtt, lukk nougaten rundt nøtten og rull fyllet til en kule i hånden. Legg kulen på et brett med bakepapir. Gjenta til du er tom for nougat. Hvis nougaten blir klissete mens du holder på kan du sette den tilbake i kjøleskapet før du fortsetter. Sett kulene i fryseren til de er harde og kalde.

Ta kulene ut av fryseren. Stikk en kule på en tynn trepinne/tannpirker som du dypper i sjokoladen. Rull kulen i de grovmalte hasselnøttene før sjokoladen har stivnet helt å legg tilbake på brettet. Gjenta med alle kulene. Sett i kjøleskapet til de er harde.
Om ønskelig kan du dyppe kulene en gang til sjokoladen når de har stivnet for å få et tykkere lag med sjokolade rundt hasselnøttlaget i midten. La Ferrero Rocher-kulene sette seg i kjøleskapet minst 30 min før servering, og legg gjerne hver kule en liten minimuffinsform. Oppbevar kulene i kjøleskap til servering.