Praliner med flytende salt lakris


Ingredienser:

MØRK SJOKOLADE
80 g kakaomasse
40 g kakaosmør
3 ss agavesirup
6 dråper vaniljeolje

LAKRISFYLLL
6 ss agavesirup
2 ss lakrisrotpulver
ca. 1 ts finkornet salt
Noen dråper vaniljeolje

Fremgangsmåte:
Start med å sette silikonformen «Praliner» eller liknende i fryseren. Lag deretter den mørke sjokoladen ved å smelte sammen kakaomasse og kakaosmør over vannbad og visp inn søtning og vaniljeolje. Ta formen ut av fryseren og fyll litt sjokolade i bunnen av formen. Tenk deg at du bygger den opp "opp-ned". Roter rundt på formen slik at sjokoladen dekker kantene og sett den raskt i fryseren igjen.

Mens den stivner lager du lakrisfyllet. Ha alle ingrediensene i en bolle og visp grundig til du har en jevn røre. Ta så ut silikonformen og fyll sjokolade så formene blir litt over halvfulle. Ha så fyllet over i en pose/kremmerhus av papir, dypp de ned i sjokoladen og fyll formen helt til randen. Sett så i fryseren og la det stivne helt. Oppbevares kaldt til servering.