Marsipan med sjokoladetrekk
Ingredienser:
MARSIPAN
200 g mandler
30 g kokosblomstsukker
25 g agavesirup
3 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
ca. 2 ss vann
SJOKOLADETREKK
100 g kakaomasse
50 g kakaosmør
25 g agavesirup
20 g yaconsirup
6 dråper vaniljeolje eller 1 ts vaniljepulver
Fremgangsmåte:
Lag marsipanen ved først å kjøre mandlene fint i en kjøkkenmaskin sammen med kokosblomstukker. Det er ingen grunn til å skolde mandlene først med mindre du ønsker en lys marsipan. Kjør til alt er godt blandet før du har resten av ingrediensene. Bland til du har en fin deig du kan forme med fingrene. Sett deigen i kjøleskap mens du lager sjokoladen.
Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad og visp inn resten av ingrediensene. Rull kuler eller lag stenger med den kalde marsipanen og dypp dem i den smeltede sjokoladen. Strå eventuelt på hakkede nøtter og sett kaldt. Oppbevares kaldt til servering.
TIPS: Du kan smaksette marsipanen med nesten hva du vil. Som for eksempel: kakaopulver, kanel, nibs, appelsin- eller peppermynteolje, chili, nellik, ingefær etc. Finn din favoritt!