Tofarget påskekonfekt med et hint av appelsin
Ingredienser (til ca. 30 biter):
GUL SJOKOLADE
30 g kakaosmør
30 g kokosmelkpulver
10 g agavesirup
3 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
4-6 dråper appelsinolje (kan sløyfes)
1/4 ts gurkemeie
MØRK SJOKOLADE
50 g kakaomasse
25 g kakaosmør
3 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
10 g kokosblomstsirup
10 g agavesirup
Fremgangsmåte:
Lag den gule sjokoladen først ved å smelte kakaosmør i vannbad for så å vispe inn resten av ingrediensene. Hell den gule sjokoladen i bunnen av konfektformene, ca 1/4 full. Sett i kjøleskap mens du lager den mørke sjokoladen.
Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad før du visper inn de andre ingrediensene. Hell sjokoladen over den stivnede gule sjokoladen. Fyll formene fulle. Sett tilbake i kjøleskap til sjokoladen har stivnet helt.
Oppbevares kaldt til servering.
Tips: Du kan lage marmoreringer også ved å lage begge sjokoladeblandingene samtidig i hver sin bolle. Hell så gul og mørk sjokolade i formene annenhver gang eller lag mønster med dem.