Juletrøfler med sjokoladetrekk


Ingredienser:

(Til ca. 20 trøfler)

Trøfler

1 ½ dl mandler
15 dadler
10 tørkede aprikos eller tørkede fiken
3 dråper vaniljeolje
½ ts ingefærpulver eller 3 dråper ingefærolje
½ ts kanel eller 3 dråper kanelolje
½ ts malt allehånde
2 ss yaconsirup eller agavesirup

Sjokoladetrekk

50 g kakaomasse
25 g kakaosmør
3 dråper vaniljeolje
25 g yaconsirup
ev. et par dråper appelsinolje

Fremgangsmåte:

Mal mandler fint i en kjøkkenmaskin. Tilsett dadler og aprikos/fiken. Kjør til alt er godt blandet. Ha i resten av ingrediensene og bland til det blir en fin deig som er lett å forme med fingrene.

Kle et fat med bakepapir.

Rull kuler av deigen og legg dem på fatet. La stå i fryseren i omtrent 30 minutter.

Lag sjokoladen ved å smelte kakaomasse og kakaosmør. Visp inn resten av ingrediensene.

Ta kulene ut av fryseren og dypp dem i sjokoladen. Legg kulene tilbake på fatet og la dem stå i kjøleskapet til de har stivnet helt, minst 15 minutter. Oppbevares i kjøleskapet til servering.