Rå sjokoladekarameller



Ingredienser:
1 ½ dl mandler eller nøtter etter ønske
2 dl dadler
2 ss kakaopulver
½ dl kokosblomstsukker
½ dl agavesirup
6 dråper vaniljeolje
½ ts kanel eller 3 dråper kanelolje

Fremgangsmåte:
Kjør nøttene i en kjøkkenmaskin til nøttemassen kleber seg til kantene. Skrap den ned fra kantene og kjør litt til. Ha i dadler og kakaopulver, og kjør til dadlene har blandet seg godt med nøttene. Tilsett resten av ingrediensene og kjør videre til en jevn og klebrig deig.

Kle en firkantet form på ca. 15 x 15 cm med bakepapir. Klem karamellmassen ut til et 1–2 cm tykt lag. La formen stå i fryseren til karamellen har stivnet helt, minst 30 minutter.
Ta karamellen ut av formen og del den i passe biter med en skarp kniv. Karamellene holder seg best i fryseren. La dem tine noen minutter før servering.