Rå "Sara Bernard" kake


Ingredienser:
(Ca 30 ruter)

BUNN
1 dl mandler
2,5 dl hasselnøtter
15 dadler
2 ss Artisana kokosnøttolje
1/2 ts havsalt

KARAMELL
5 ss Artisana Macadamiasmør
3 ss Artisana cashewnøttsmør
3 ss Artisana kokosnøttolje
4 ss agavesirup
2 ss lucumapulver
6 dråper vaniljeolje
Litt havsalt

SJOKOLADE
5 ss Artisana cashewnøttsmør
6 ss agavesirup
5 ss kakaopulver
2 ss Artisana kokosnøttolje
6 dråper vaniljeolje
Litt havsalt
1/2 dl kaldt vann

Fremgangsmåte:
Bunn: Kle en firkantet brownieform eller liknende med bakepapir. Ha mandler og hasselnøtter i en kjøkkenmaskin og mal fint. Ha i dadlene en og en, og tilsett til slutt kokosnøttoljen og havsaltet. Kjør til alt er godt oppmalt. Klem nøttebunnen godt ut i formen. Bunnen bør være ca 1 cm tykt.

Karamell: Kjør alle ingrediensene  til karamelllaget i en kjøkkenmaskin eller blender til det blir en jevn og glatt krem. Er kokosnøttoljen veldig stiv kan den smeltes litt i vannbad før bruk. Ha karamellen i formen og spre den godt utover nøttebunnen. Sett formen i fryseren mens du lager sjokoladelaget.


Sjokolade: Ha alle ingrediensene til sjokoladen i en kjøkkenmaskin eller blender, unntatt vannet, og bland godt. Ha i vannet til slutt og miks til det er en luftig røre. Hell sjokoladeblandingen oppå karamellen når denne er stiv, spre godt utover, og sett i fryseren i ca 2 timer eller til den har stivnet. Ta kaken ut av formen og skjær i ca 30 ruter. Oppbevar i kjøleskap frem til servering.