Sjokoladespøkelser

Perfekt til Halloween!

Ingredienser til ca 20 spøkelser:

FYLL
30 g kakaosmør
4 ss cashewnøttsmør
1 ss lucumapulver (kan evt erstattes med kakaopulver)
3 ss kakaopulver
3 ss agavesirup
3 dråper vaniljeolje
1/4 ts salt

HVIT SJOKOLADE
30 g kakaosmør
50 g cashewnøttsmør
10 g Sukrinmelis
10 g agavesirup
3 dråper vaniljeolje

Fremgangsmåte:
Lag fyllet først ved å smelte kakaosmør i vannbad for så å vispe inn resten av ingrediensene. Fyll en liten pose med blandingen og kutt et 2 cm bredt hull i tuppen, evt bruk en kakesprøyte med rund tut. Kle et fat med bakepapir og sprøyt ut ca 20 tupper på papiret. De skal være ca 2-3 cm brede og ha en god topp. Sett fatet i fryseren i en halv time.

Lag den hvite sjokoladen ved å smelte kakaosmøret i vannbad og vispe inn resten av ingrediensene. La blandingen stå å tykne litt. Da blir det lettere å få et jevnt, tykt lag på spøkelsene.

Legg en topp på en gaffel, hold gaffelen over sjokoladeblandingen og hell den hvite sjokoladen over toppen med en skje til hele overflaten er dekket. Legg spøkelset tilbake på fatet. Bruk en tannpirker e.l. til å lage ansikter på spøkelsene før den hvite sjokoladen stivner. Gjenta med alle toppene. Sett i kjøleskapet.

Etter en halv time er de klare for servering.
Oppbevar kaldt til servering og ikke la de stå fremme for lenge, da kan de bli klissete.