Fraktfri levering fra kr 750,-

Rå Cake Pops

Ingredienser til ca 18 stk:
2 dl mandler
1,5 dl dadler
1 dl rosiner
1 ss agavesirup
1/2 ts kanel
6 dråper vaniljeolje eller 1 ts vaniljepulver

Mørk sjokolade til dypping, f.eks. Basisoppskriften på sjokolade


Fremgangsmåte:
Finmal mandler i en kjøkkenmaskin. Ha i dadler og rosiner og kjør til det blir en jevn deig. Ha i vanilje, kanel og agavesirup. Bland sammen med resten av deigen og form runde kuler med hendene. Legg kulene i en boks i ett lag uten at de klistrer seg sammen og stikk en pinne i hver kule ca 1 cm inn.

Cake Pops pinner fåes kjøpt på kjøkkenbutikker eller man kan bruke trespyd hvor man fjerner spissen. Sett kulene i fryseren og lag sjokolade til dypping. Når sjokoladen er ferdig, dypper du Popsene i sjokoladen. Bruk en skje så du får dekt kulene ordentlig. Snurr lett på pinnen for å få en fin overflate. Sjokoladen stivner fort så hvis du ønsker å rulle Cake Popsene i forskjellig strø, må du gjøre dette ganske raskt etter at du har tatt på sjokoladetrekket.

Sett pinnene slik at de står oppreist i kjøleskapet frem til de er helt stive. Bruk for eksempel en boks med sand eller isopor som du dekker med plastfolie.

 

TIPS: Dypp Cake Popsen i akkurat det du selv ønsker. For eksempel kokosrasp, nibs, gojibær, hakkede nøtter, lakrispulver, kakaopulver, lag mønster med hvit sjokolade etc. Bruk fantasien!