Lakriskarameller med chili



Ingredienser:
1,5 dl cashewnøtter
2 dl dadler
2 gode ss lakrisrotpulver
1/2 dl kokosblomstsukker
1/2 ts vaniljepulver/3 dråper vaniljeolje
1 klype salt
Litt chilipulver
1/2 dl agave- eller yaconsirup

Fremgangsmåte:
Kjør cashewnøtter fint i en kjøkkenmaskin, ha så i dadler og bland til det blir en finmalt masse. Ha i resten av ingrediensene, untatt sirup, og kjør litt til. Ha til slutt i agave- eller yaconsirup og kjør til deigen kleber seg sammen. Kle en liten firkantet form eller plastboks med bakepapir og hell karamellen over i denne. Klemmes ut i bunnen til ca 1-2 cm tykkelse. Sett i fryseren til den er stiv og deles deretter opp i passe karamellbiter. Oppbevares best i kjøleskap eller fryser. OBS! Chilipulver er sterkt så prøv deg frem med hensyn til hvor sterke du vil ha karamellene.