Karamellkake med sjokoladetopp


Ingredienser:

NØTTEBUNN
2 dl usaltede cashewnøtter
1 ss kakaopulver
2 ss kokosolje, smeltet

KARAMELL
4 dl dadler, bløtlagt i ca. 2 timer
½ dl av bløtleggingsvannet
4 ss agavesirup
2 ss kokosolje, smeltet
2 ss lucumapulver (kan sløyfes, men er best med!)
3 dråper vaniljeolje
½ ts salt 

SJOKOLADETOPP
4 ss kokosolje, smeltet
6 ss kakaopulver
3 ss agavesirup
3 dråper vaniljeolje

Fremgangsmåte:
Begynn med å bløtlegge dadlene til karamellen.
Kle en firkantet form på ca. 20 x 20 cm med bakepapir.

Lag bunnen ved å kjøre cashewnøtter fint i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av ingrediensene til bunnen og kjør litt til. Ha nøtteblandingen i formen og klem den godt ut. Sett formen i fryseren i ca. 15 minutter.

Lag karamellen ved først å helle vannet av dadlene. Spar ½ dl bløtevannet. Kjør dadlene fint i kjøkkenmaskinen og ha i resten av ingrediensene inkludert bløtevannet. Du skal få en kremet karamelldeig. Hell karamellen over bunnen og sett tilbake i fryseren i minst 30 minutter.

Lag sjokoladelaget ved å vispe sammen alle ingrediensene i en bolle. Hell sjokoladen i et jevnt lag over kaken og sett tilbake i fryseren. La den stå til den har stivnet helt, minst 1 time. Ta kaken ut av fryseren ca. 15 minutter før servering. Skjær den opp i ruter med en skarp, varm kniv og server. Oppbevares best i fryser til servering.

Tips:
Lucumapulver kan også erstattes med kakaopulver for en kraftigere sjokoladesmak.