Lavakake



Ingredienser til 4 små kaker:

SKALL
1,5 dl cashewnøtter
1,5 dl mandler
4 dl dadler
6 dråper vaniljeolje
4 ss kakaopulver
2 ss kokosnøttolje, smeltet

FYLL
4 ss cashewnøttsmør
2 ss kokosnøttolje, smeltet
2 ss kakaopulver (du kan også bruke lucumapulver, lakrisrotpulver eller kaffepulver for en annen smak på fyllet)
3 dråper vaniljeolje
4 ss agavesirup
4-6 ss vann
Litt salt

Fremgangsmåte:
Lag skallet først ved å kjøre cashewnøtter og mandler fint i en kjøkkenmaskin før du har i dadlene og kjører til alt er godt oppmalt. Ha i de øvrige ingrediensene og bland godt.

Kle fire små former med bakepapir og klem deigen ut i disse til den danner et skall. La noe av blandingen bli igjen og lag fire runde leiver som passer over som et lokk. Sett formene i fryseren i ca en halv time.

Lag fyllet ved å blande alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen. Reguler vannmengden etter hvor flytende du vil ha fyllet. Fordel blandingen i formene. Ha på lokkene og klem sammen med det øvrige skallet så du lukker fyllet inne. Pass på at kakene er helt lukket før du hvelver kakene over på et fat og server. Evt kan de settes i kjøleskap og oppbevares der til servering. La da kakene stå fremme litt før servering så fyllet blir mykere.

 

TIPS: Hvis du ønsker kan du også ha i 4 dråper peppermynte- eller appelsinolje i fyllet. Dette gir en spennende smak til kaken.