Fraktfri levering fra kr 750,-

Rå peppermyntekaker med søte kakaonibs

Ingredienser:

PECANBUNN
70 g pecannøtter
4 stk dadler
2 ss kakaopulver
Litt havsalt

FYLL
160 g cashewnøtter
6 ss yaconsirup eller kokosblomstsirup
5 ss vann
8 dråper vaniljeolje eller 1 ts vaniljepulver
1 dl smeltet kokosnøttolje
8 ss kakaopulver
8 dråper peppermynteolje
----
2 ss søte kakaonibs (evt vanlige kakaonibs)

KOKOSNØTTSMØR GLASUR
30 g kakaosmør
40 g kokosnøttsmør
1-2 ss Sukrinmelis
3 dråper peppermynteolje

Fremgangsmåte:
Start med å lage bunnen ved å kjøre ingrediensene i en kjøkkensmaskin til det er godt blandet. Press så ut deigen i bunnen av muffinsformer eller en liten kakeform.

Lag kakefyllet ved å bløtlegge cashewnøtter i 10-15 minutter, og skyll godt. Ha cashewnøttene i en kjøkkenmaskin sammen med sirup, vann og vanilje. Kjør ingrediensene i noen minutter til du begynner å få en kremet konsistens. Tilsett så kokosnøttolje, kakaopulver og peppermynteolje og kjør videre i noen minutter til alt er godt blandet. Det er mulig du må skrape ned fyllet langs kantene i kjøkkenmaskinen et par ganger i løpet av prossessen. Til slutt har du i de søte kakaonibsene og pulserer et par ganger så bitene blir fordelt i fyllet. Hell deretter sjokoladerøren over pecanbunnen og sett i fryseren ca en time eller til de har stivnet helt.

Lag glasuren ved å smelte kakaosmør og kokosnøttsmør sammen, og deretter røre inn Sukrinmelis og peppermynteolje. Sett til side for avkjøling slik at den blir litt tykkere og ikke renner så lett av kakene når de toppes med glasuren. Etter du har pyntet kakene med glasuren kan de oppbevares i kjøleskap og nytes når de har myknet litt opp fra frysen. Pynt gjerne med litt kakaonibs og frisk peppermynte.

 

Tips:
Har du ikke kakaonibs kan du sløyfe disse, evt. erstatte dem med hakkede nøtter.