Fraktfri levering fra kr 750,-

Rå rullekake med karamellfyllIngredienser til 25-30 kakestykker:

BUNN
4 dl nøtter (f.eks. 2 dl mandler og 2 dl cashewnøtter)
3 dl dadler
6 ss kakaopulver
4 ss yaconsirup (evt agavesirup)

FYLL
4 ss lucumapulver
6 dråper vaniljeolje eller 1 ts vaniljepulver
4 ss cashewnøttsmør
8 ss agavesirup
Litt salt
ca 4 ss vann

Fremgangsmåte:

Finmal nøtter i en kjøkkenmaskin og ha så i dadler og kakaopulver. Kjør til alt er godt oppmalt. Ha til sist i yaconsirup eller agavesirup og kjør til en deig som lett kan formes mellom hendene. Hell deigen ut på et bakepapir og kjevle eller klem deigen ut til et kvadrat som er ca 0,5-1 cm tykk. Sett i kjøleskap mens du lager fyllet.

Ha alle ingrediensene til fyllet i en bolle, untatt vannet, og rør det godt sammen. Ha i vannet litt om gangen til den er smørbar, men ikke rennende.

Fordel karamellfyllet utover deigen, men la 2-3 cm med deig langs den øverste kanten, lengst fra deg, være tom for fyll. Dette for at det ikke blir så mye søl langs kanten etter at du har rullet kaken ferdig. Bruk bakepapiret som hjelp for å rulle kaken. Begynn med kanten nærmest deg og rull så tett som mulig vekk fra deg. Ta evt bort overflødig fyll som truer med å bli klemt ut på slutten. Legg rullen i fryseren til den har stivnet og skjær så i skiver. Serveres kald, men ikke frossen. Oppbevares kald til servering.