Fraktfri levering fra kr 750,-

Nøttefri sjokoladekake

Ingredienser:
BUNN
120 g rosiner
80 g spiret bokhvete
20 g Artisana kokosnøttolje
1 ss søte kakaonibs (evt. vanlige kakaonibs)

SJOKOLADELAG
225 g dadler
45 g rosiner
45 g hempfrø
1,5 dl vann
2 ss kakaopulver
9 dråper vaniljeolje eller 1,5 ts vaniljepulver
1/4 ts havsalt

90g kakaomasse (smeltet)
30 g kakaosmør (smeltet)

Hempfrø til pynt

Fremgangsmåte:
Start med å lage bunnen. Kjør rosiner i en kjøkkenmaskin, tilsett deretter resten av ingrediensene unntatt nibs. Kjør til en grov deig. Tilsett nibs og kjør noen sekunder til. Kle en ca 18 cm stor springform med bakepapir i bunnen og smør med kokosolje langs kantene. Hell deigen over i formen og klem den godt ut i bunnen. Sett i fryseren mens du lager resten.

Lag sjokoladelaget ved først å smelte kakaomasse og kakaosmør skånsomt. Sett til side. Så kjører du dadler, rosiner og hempfrø i kjøkkenmaskinen. Tilsett deretter resten av ingrediensene unntatt kakaomasse og kakaosmør. Kjør til alt er godt blandet og du har en jevn og fin sjokoladekrem. Ha deretter i den smeltede sjokoladeblandingen og kjør litt til. Pass på at det ikke fester seg noe til kantene og at alt blander seg godt. Skrap evt ned fra kantene med en slikkepott og kjør litt til. Hell sjokoladekremen over bunnen. Deigen er klissete så forsøk å lag en "swirl" på toppen med slikkepotten.

Pynt med hempfrø og evt mer smeltet kakao og sett i fryseren i ca 2 timer, eller til den har stivnet. Oppbevares deretter i kjøleskap til servering.