Fraktfri levering fra kr 750,-

Lakriskake

Ingredienser:
BUNN
100 g mandler
50 g dadler
25 g kakaosmør
3 ss kakaopulver

LAKRISLAG
100 g cashewnøtter (bløtlegges)
50 gArtisana cashewnøttsmør
40 g kokosblomstsirup
1/2 dl vann
20 g Artisana kokosnøttolje
2 ts lakrisrotpulver
3 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
1/4 ts salt

SJOKOLADELAG
100 g cashewnøtter (bløtlegges)
50 g Artisana cashewnøttsmør
40 g kokosblomstsirup
1/2 dl vann
20 g Artisana kokosnøttolje
2 ts kakaopulver
3 dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
1/4 ts salt

Fremgangsmåte:
Begynn med å bløtlegge cashewnøttene til både lakrislaget og sjokoladelaget i rikelig med vann i minimum 2 timer. Hell så av vannet. Når du har helt av alt vannet skal vekten av nøttene være ca 280 gram.

Smelt kakaosmør. Kjør de andre ingrediensene til bunnen i en kjøkkenmaskin, og tilsett deretter smeltet kakaosmør. Kjør til du har en klebrig masse som du fordeler i bunnen av en bakepapirkledd 18 cm kakeform, og sett formen i fryseren.

Lag lakrislaget ved å kjøre alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til du har en glatt og fin blanding. Ta kakeformen ut av fryseren og hell blandingen over bunnen. Sett tilbake i fryseren mens du lager neste lag.

Ha alle ingrediensene til sjokoladelaget i kjøkkenmaskinen, bortsett fra kakaopulveret, og kjør til du får en kremet deig. Ta 2 ss av blandingen, rør inn 2 ss vann og sett til side (brukes senere til dekorering). Tilsett kakaopulver til blandingen og kjør litt til. Hell sjokoladekremen over den stivnede lakriskremen (hvis lakriskremen ikke er helt stiv kan den stå litt lenger i fryseren). Fordel den lille mengden av hvit krem i smale striper over kaken og lag en marmoreffekt ved å dra en smørekniv forsiktig over toppen. Sett tilbake i fryseren i ca 2 timer. Oppbevares deretter i kjøleskap til servering.