Rå "ostekake" med sjokolade og jordbær


Ingredienser:


BUNN
4 dl valnøtter
15 dadler

"OSTEKREM"
5 dl cashewnøtter (bløtlagt i minst 2 timer)
4 ss kokosolje, smeltet
4 ss agavesirup
4 ss frisk sitronsaft
3 dråper vaniljeolje
ev. litt vann
-------
2 ss kakaopulver
2 ss agavesirup
-------
10 friske jordbær, middels store (ev. frosne bær)

Til pynt:
mørk sjokolade
friske bær
nøtter

Fremgangsmåte:
Smør en springform med en diameter på ca. 20 cm med litt kokosolje.

Kjør valnøtter og dadler i en kjøkkenmaskin til du har en fin deig, ca. 1 minutt. Klem blandingen ut i bunnen av formen og la den stå i fryseren mens du lager «ostekremen».

Hell vannet av cashewnøttene og mal dem fint i en kjøkkenmaskin. Tilsett smeltet kokosolje, agavesirup, sitronsaft og vanilje. Kjør noen minutter til alt er godt blandet. Reguler eventuelt konsistensen med litt vann. Den skal være som en tykk krem.

Ha halvparten av kremen over i en egen bolle og tilsett kakaopulver og agavesirup. Rør det godt sammen og spre sjokoladekremen jevnt over kakebunnen.

Ha jordbær i kjøkkenmaskinen sammen med resten av «ostekremen» og kjør til en fin jordbærkrem. Spre den over sjokoladekremlaget. La kaken stå i fryseren til den har satt seg skikkelig, minst 2 timer.

Pynt med litt revet mørk sjokolade, friske jordbær og hele valnøtter. Oppbevares i kjøleskapet til servering.

Tips:
Du kan erstatte jordbærene med det du måtte ønske av bær: bringebær, blåbær eller bjørnebær.


For å gjøre denne kaken enda mer imponerende kan du helle sjokoladesaus over før du pynter den (som på bildet).