Fraktfri levering fra kr 750,-

Sjokoladepai med kikerter


Ingredienser:

BUNN
2 dl hasselnøtter
10 dadler
1 ss kokosolje
1 ss kakaopulver
en klype salt

SJOKOLADEKREM
2 dl cashewnøtter
1 dl kokte kikerter, avrent
Ca. 1 dl kokosmelk
2 ss kakaopulver
4 ss agave- eller yaconsirup
3  dråper vaniljeolje eller 1/2 ts vaniljepulver
¼ ts salt

Til pynt: mørk sjokolade, grovhakket

Fremgangsmåte:
Smør en paiform eller springform med litt kokosolje. Jeg har brukt en avlang form på 11 x 35 cm. Bruker du en rund form, bør den ha en diameter på ca. 20 cm.

Mal hasselnøttene fint i en kjøkkenmaskin før du tilsetter resten av ingrediensene til bunnen. Kjør til du har en fin og litt kornete deig. Klem deigen godt ut i bunnen av formen og opp langs kantene så det danner et skall til sjokoladefyllet. Sett formen i fryseren i ca. 30 minutter.

Mal cashewnøtter fint i en kjøkkenmaskin. Hell av laken om du bruker kikerter fra boks. Koker du selv, bør de hvile litt før bruk. Ha resten av ingrediensene i kjøkkenmaskinene sammen med cashewnøttene, og kjør noen minutter til alt er godt blandet. Sjokoladekremen skal være som en tykk og luftig krem. Blir den for fast kan du spe med litt mer kokosmelk.

Hell sjokoladekremen over i formen og bre den jevnt utover. Sett tilbake i fryseren og la den stå til den har satt seg, minst 1 time. Oppbevares i kjøleskapet til servering. Dryss gjerne revet mørk sjokolade over rett før servering.

Tips:
Du kan smaksette denne kaken etter ønske. Prøv med kaffe, peppermynte, appelsin eller allehånde i sjokoladekremen. Du kan også drysse litt fersk rosmarin og flaksalt over rett før servering.

Denne kaken funker også med kokt søtpotet eller kokte rødbeter i stedet for kikerter.